Loading...
Amigo

Main Coon

De Maine Coon is heel prettig in de omgang. Hij heeft meestal een prettig humeur, is intelligent, vriendelijk en verdraagzaam bij mensen en andere huisdieren. Ondanks dat hij soms wat verlegen overkomt, is de Maine Coon op hogere leeftijd nog speels en vindt het heel fijn om aandacht te krijgen. Wanneer ze naar buiten mogen, worden ze al gauw goede jagers worden, omdat het hele goede springers zijn. Verder hebben ze een groot zelfvertrouwen, zijn slim en hebben een open karakter wat een Maine Coon tot een goede familie kat maakt. Wat is het verschil in karakter van een poes en een kater? Elke kat is natuurlijk een individu met zijn eigen karaktertrekken, maar er zijn bepaalde trekjes die meer bij een het ene geslacht voorkomen als bij het andere.

Poezen karakter

De poezen zijn goede moeders en zijn daardoor ook alerter dan katers. Over het algemeen is een poes toch wat gereserveerder als een kater. Ze zijn wel gewoon lief en aanhankelijk maar toch wat meer gereserveerd. Ook zijn de poezen meestal wat sneller humeurig, wat natuurlijk ook door de hormonen komt. Het schijnt dat vooral als de poes aan de pil is ze geregeld slechtere buien hebben. Daarentegen zijn ze vaak beter in het zichzelf wassen en schoonhouden, waardoor je minder vaak hoeft te helpen bij de vacht verzorging. Maar ze kletsen dan ook wel weer meer dan katers en voelen zich eerder beledigd

Katers karakter

De katers zijn meestal ondernemender en daardoor ook wat ondeugender. Ook zijn vaak relaxter en liever dan de poezen. Hierdoor zijn ze ook veel knuffeliger, wat sowieso beter kan aangezien ze ook een stuk groter worden. Door hun afmetingen en karakter komen ze ook wat stoerder over als de poezen. Nadeel is wel weer dat ze zichzelf minder goed schoonhouden en je dus wat vaker zult moeten helpen met de vacht verzorging.